BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning ontvangt nieuwe leider Noordrijn-Westfalen

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag Armin Laschet, de minister-president van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, ontvangen. De koning nodigde hem uit op Paleis Noordeinde voor een kennismakingsbezoek.

Laschet trad eind juni aan in zijn nieuwe functie. Zijn bezoek aan Nederland is zijn eerste buitenlandse reis. Laschet sprak volgens Duitse media ongeveer een halfuur met de koning.

Naast een ontmoeting met Willem-Alexander stond er voor Laschet ook een bezoek aan minister-president Mark Rutte op het ministerie van Algemene Zaken op het programma. Woensdag gaat hij met een Duitse delegatie naar de haven van Rotterdam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: