BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima overlegt met Ivanka Trump

Koningin Máxima heeft woensdag een ingelast gesprek gehad met Ivanka Trump, dochter en adviseur van de Amerikaanse president en succesvol ondernemer. De koningin heeft Ivanka in april ook al ontmoet tijdens een vrouwentopconferentie in Berlijn in het kader van het Duitse voorzitterschap van de G20.

Ivanka Trump wilde met koningin Máxima verder van gedachten wisselen over het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap en de economische ontwikkeling van vrouwen, onderwerpen waar de koningin veel mee te maken heeft in haar functie als VN-advocaat op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Máxima maakte indruk op de dochter en adviseur van de Amerikaanse president, blijkt uit berichten die Ivanka na afloop van het gesprek op social media plaatste."Inclusieve financiering is de sleutel om vrouwen wereldwijd sterker te maken. Bedankt koningin Máxima voor uw onvermoeibare toewijding", schreef Ivanka op Twitter en Instagram bij een foto van haarzelf en de koningin.

Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering en ontwikkeling.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: