BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar leeft mee met slachtoffers orkaan Irma

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leven intens mee met alle mensen die zijn getroffen door het natuurgeweld van de orkaan Irma.

In een reactie op Facebook zegt het koningspaar: "De inwoners van Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba worden getroffen door verwoestend natuurgeweld. Orkaan Irma eist een zware tol. Ons hart gaat uit naar alle getroffenen op de Bovenwindse Eilanden, met wie wij intens meeleven. U bent ons dierbaar en in onze gedachten zijn wij bij u."

_____
"U bent ons dierbaar en in onze gedachten zijn wij bij u."
_____


De storm die woensdag over Sint-Maarten en de andere eilanden raaste, bereikte snelheden tot 300 kilometer per uur. Irma is de zwaarste orkaan die de Bovenwindse Eilanden ooit heeft getroffen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor hulpverlening in het Caribisch gebied.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten in november 2013 het Caribische deel van het Koninkrijk. Ze deden toen ook het eiland Sint-Maarten aan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: