BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima betuigt persoonlijk medeleven Mexico

Koningin Máxima heeft in New York een korte ontmoeting gehad met de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luis Videgaray Caso. In de wandelgangen van het hoofdkantoor van de Verenigde Naties betuigde ze persoonlijk haar medeleven met de slachtoffers van de zware aardbeving dinsdag in Mexico.

Máxima en de bewindsman kennen elkaar al jaren. Voor zijn aanstelling op Buitenlandse Zaken begin dit jaar was Videgaray minister van Financiën. In die hoedanigheid werkte hij met de koningin aan de verbetering van de toegang tot financiële diensten in Mexico en het opstellen van een nationaal plan van aanpak.

Máxima was daarvoor zowel vorig jaar als twee weken geleden in Mexico. Bij haar laatste bezoek werd het zuiden van het Noord-Amerikaanse land al getroffen door een zware aardbeving, die op het vliegveld van de hoofdstad het vliegtuig waarin de koningin klaar zat voor vertrek naar Nederland stevig door elkaar schudde.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: