BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe portretfoto van Victoria

Het Zweedse hof deelt een nieuwe foto van kroonprinses Victoria. Op de foto draagt ze een roze strikje, het symbool van de ‘Pink Ribbon campagne’ van het Kankerfonds. De kroonprinses is beschermvrouwe van het fonds.

Donderdag sprak de kroonprinses met betrokkenen op het Koninklijk Paleis in Zweden. Zij spraken over het recente onderzoek naar borstkanker. De kroonprinses is de beschermvrouwe van de Pink Ribbon campagne 2017, die start in oktober.


Borstkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen. Meer dan 8.000 vrouwen worden elk jaar in Zweden gediagnosticeerd met borstkanker. Tachtig procent van alle vrouwen overleeft het, maar belangrijk blijft die twintig procent.

De Pink Ribbon-campagne loopt in de maand oktober. Er wordt geld opgehaald om kankeronderzoek te kunnen financieren en kennis verspreidt over de ziekte. Victoria is nu al negen jaar beschermvrouwe van deze campagne.

Dit jaar is sieradenontwerper Efva Attling ontwerper van Pink Ribbon.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: