BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Openhartige koning mogelijk in de prijzen

Het openhartige gesprek van Wilfried de Jong had met koning Willem-Alexander wordt mogelijk uitgeroepen tot het beste tv-interview van 2017. De Jong, die de koning sprak ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, is in de race voor de Sonja Barend Award.

De VARAgids, die de Sonja Barend Award uitreikt, noemt het gesprek met de koning een “zeer goed portret van iemand die (aanvankelijk tegen wil en dank, zo leren we) een publiek figuur is, in goede en slechte tijden”. “Na dit interview is ons beeld van de koning voorgoed (in positieve zin) veranderd.”

De Jong neemt het op tegen onder anderen Matthijs van Nieuwkerk, die Thomas Dekker sprak over zijn biografie, en Jeroen Pauw, die Diederik Samsom aan de tand voelde voor het programma 5 Jaar later. De Sonja Barend Award wordt op 19 oktober uitgereikt door Sonja Barend zelf.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: