BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Prinses Laurentien vertelt over haar goede daad

Prinses Laurentien heeft maandag de jaarlijkse Week van de Alfabetisering geopend, die dit jaar in het teken staat van goede daden. De prinses vertelde Blauw Bloed welke goede daad zij gaat verrichten. En dat is er één die flink wat moeite zal kosten.

Goede Daden Winkel

Samen met minister Jet Bussemaker van Onderwijs introduceerde Laurentien maandag de allereerste Goede Daden Winkel van Nederland. In deze winkel in Zoetermeer krijgen mensen een plantje mee als ze via sociale media laten zien dat ze een goede daad hebben verricht om het taboe op laaggeletterdheid te doorbreken.

De Week van de Alfabetisering duurt van maandag tot en met zondag. Via de officiële site van de themaweek waren zondagavond al vele honderden activiteiten aangemeld. Het gaat onder meer om taalspellen, informatiedagen en voorleesactiviteiten.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: