BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweeds prinsje heet Gabriel Carl Walther

Prins Carl Philip en prinses Sofia hebben hun donderdag geboren zoontje de namen Gabriel Carl Walther gegeven. Dat heeft koning Carl Gustaf maandagmorgen in het Koninklijk Paleis bekendgemaakt.

Bij de korte bijeenkomst waren onder anderen kroonprinses Victoria, premier Stefan Löfven en de eerste vicevoorzitter van de Riksdag, Tobias Billström aanwezig.

Prins Gabriel is ook hertog van Dalarna, liet de zichtbaar blije en trotse koning weten. Dalarna ligt in het midden van Zweden en grenst onder meer aan Noorwegen, en aan Värmland waarvan Carl Philip hertog is.

"We hebben een goede naam", aldus Carl Philip vorige week donderdag bij de aankondiging van de geboorte van zijn tweede zoon. Gabriel komt in de koninklijke familie traditioneel niet voor, Carl veelvuldig en Walther was de naam van de vader van koningin Silvia, Carl Philip's opa.

Aansluitend aan de bijeenkomst was er een Te Deum, een dankdienst voor de geboorte van prins, in de kapel van het Koninklijk Paleis.

Bron: ANP