BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar aangekomen in Portugal

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagavond aangekomen op het militaire vliegveld Figo Maduro van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het koningspaar begint dinsdag aan een driedaags staatsbezoek aan Portugal, op uitnodiging van de vorig jaar maart aangetreden president Marcelo Rebelo de Sousa.

Die beantwoorde de felicitaties die de koning volgens het gebruikelijke internationale protocol had gestuurd met een bedankje én een invitatie voor een staatsbezoek. Na ampel beraad werd daarop in Den Haag besloten de uitnodiging aan te nemen.

Het eerste en enige Nederlandse staatsbezoek was in 1990. Willem-Alexander heeft het land een aantal malen bezocht, onder meer tijdens zijn diensttijd bij de marine en voor het EK voetbal in 2004.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: