BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar: 'Onze gedachten zijn bij de getroffenen'

Het koningspaar heeft gereageerd op de schietpartij in Las Vegas waar maandag zeker 58 doden zijn gevallen en 515 gewonden. Vanuit een hotel opende een man het vuur op de bezoekers van een country-muziekfestival.

“Gewetenloos geweld heeft aan tientallen mensen in Las Vegas het leven gekost. Onze gedachten zijn bij de getroffenen en bij allen die in onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren. Las Vegas rouwt. Wij voelen ons nauw met deze zo zwaar getroffen stad verbonden.”

Op het countryfestival Route 91 Harvest bij de beroemde Strip van Las Vegas waren zo'n 22.000 bezoekers. Het driedaagse openluchtfestival, met tientallen countryartiesten op het programma, was uitverkocht. Tijdens het schieten brak er paniek uit.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: