BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinselijk paar Japan ontvangt Denen

De Japanse kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako vingen het Deense kroonprinselijk paar zondagochtend persoonlijk op bij hun aankomst in Tokio. Voor kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary staat er komende week veel op de planning.

De Japanse kroonprinses verschijnt niet zo vaak in het openbaar, maar was zondag toch met haar man meegekomen. Naruhito was in juni nog een aantal dagen op bezoek in Denemarken waar hij onder meer een ontmoeting had met Frederik en Mary en koningin Margrethe.

Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary bezoeken het Aziatische land deze week in het kader van 150 jaar Deens-Japanse betrekkingen en hebben een druk programma voor de boeg.

Programma

De kroonprins en kroonprinses namen zondag deel aan 'Denemarken Festival & Walkathon', georganiseerd door ECCO Japan en Novo Nordisk. Bij het evenement namen kroonprins Frederik en zijn echtgenote kroonprinses Mary deel aan de 5,7 km lange Walkathon. Op het festival hebben zij Deense ondernemers ontmoet en gaven zij namens Walkathon een donatie aan twee NGO's.

Op maandag zullen de kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary deel nemen aan een rondleiding door Kenrokuen, één van drie landschaps tuinen van Japan. Bij de rondleiding ziet het paar de meest iconische delen van de tuin, zoals de oudste fontein van Japan en de bekende twee-leggige stenen lantaarns.

Ook bezochten zij het Museum voor moderne kunst. Daar bezochten ze de tentoonstelling Dagelijks leven - Tekenen van bewustzijn. Op de expositie staan Deense en Japanse handwerktradities centraal. Frederik en Mary konden meer dan 130 werken bewonderen die zowel door Denen als Japanners zijn gemaakt. Ook gaf de kroonprins een toespraak en reikte hij aan vijf Japanse kunstenaars een beurs uit waarmee ze kunnen studeren in Denemarken.

Op dinsdag zullen zij de gelegenheid krijgen om nog wat uitgebreider bij te kletsen met Naruhito en zijn vrouw tijdens een officiële lunch op dinsdag. Een dag later schuiven de Denen aan bij keizer Akihito en diens vrouw Michiko voor de lunch.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!