BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Overzicht: De streken van prins Laurent

Prins Laurent viert op 19 oktober zijn 54ste verjaardag. De laatste tijd is er nogal wat aan te merken op zijn gedrag. Hij moet zelfs op het matje komen bij de minister-president. Zaterdag in Blauw Bloed een reportage over de streken van prins Laurent, de broer van koning Filip.

Wij hebben wat streken van prins Laurent op een rijtje gezet.

‘Rook jij ook wiet?’

Toen prins Laurent en zijn vrouw Claire vorig jaar een bezoek brachten aan een huis van ‘Renovassitance’, een organisatie die huizen verbouwt voor mensen met financiële problemen, was de prins plots gefascineerd door het rastakapsel van een journalist: ‘Rook jij ook wiet? Want mensen met rasta’s gebruiken dat nogal hè?’

Ingevroren hond

Vanwege zijn grote liefde voor honden kreeg Laurent de bijnaam prins ‘Woef’. Toen in 2009 plots zijn Berner Senner overleed had de prins geen tijd om afscheid te nemen. Laurent besloot zijn hond in te laten vriezen. Na een paar maanden heeft hij zijn hond weer laten ontdooien om hem een laatste groet te brengen.

Praten met dieren

In 2013 sprak prins Laurent met zijn vrouw Claire over zijn grote droom: spreken met alle dieren ter wereld. "Kan jij je even inbeelden wat de intellectuele rijkdom zou zijn om te kunnen spreken met een inktvis, een mug, een vogel, een walvis? Wat een geluk en wat een intellectuele verrijking zou dat zijn."

‘Ga eens hier staan, dan zal ik u eens filmen’

Vorig jaar bezocht Laurent de nieuwe Porchegarage in Mechelen. Of hij de aanwezigheid van de pers fijn vond was te betwijfelen. Hij pakte de camera van een journaliste en zei: ‘Vindt u het leuk als ze u zo filmen? Ga eens hier staan, dan zal ik u eens filmen.’

Kind vergeten

Tijdens zijn speech op een gala-avond van de Koning Boudewijnstichting maakte prins Laurent een flinke fout. Toen hij samen met Claire op het podium stond had hij het in zijn toespraak over "onze twee kleine talentjes", terwijl hij en prinses Claire drie kinderen hebben: Louise, Nicolas en Aymeric. Oeps!

Vrouwelijke rondingen

Eind 2015 bezocht Laurent een tentoonstelling over stripverhalen. De prins verzamelt cartoons over zichzelf en heeft dan ook een duidelijke mening over het onderwerp. Terwijl hij wijst naar de heupen van een aanwezige vrouw meldt hij aan de tekenaar:  ‘Hier dit is meer vrouwelijk. Ik heb dat zeer graag, waarom tekent u ze niet zo?

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: