BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Constantijn viert 48e verjaardag

Prins Constantijn viert woensdag zijn verjaardag. Hij is 48 jaar geworden, twee jaar jonger dan zijn broer koning Willem-Alexander.

De jarige prins is speciaal gezant van StartupDelta2020, een netwerk dat Nederland internationaal op de kaart moet zetten als dé broedplaats voor startende bedrijven.

Sinds begin 2017 is Constantijn tevens lid van de 'High Level Group of Innovators', een groep van 15 onafhankelijke leden die de Europese Commissie adviseert over het aanboren van nieuwe markten door onderzoeks- en innovatieprogramma's.

Daarnaast is de prins onder meer voorzitter van het Prins Bernhard Natuurfonds, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds en beschermheer World Press Photo.

Constantijn woont met zijn vrouw prinses Laurentien en kinderen Eloise (15), Claus-Casimir (13) en Leonore (11) in Den Haag. Eerder woonde het gezin in Brussel. Prins Constantijn is vierde in de lijn van troonopvolging.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: