BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Laurentien ontvangt bijzondere oorkonde

Prinses Laurentien heeft dinsdag de oorkonde die behoort tot haar uitverkiezing door De Dikke Blauwe tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2017-2018’ in ontvangst genomen. Vooraf ging de prinses op het podium in gesprek met een laaggeletterde, een kind, een vluchteling en ex-gedetineerde Zakaria over de Nederlandse samenleving. Zakaria had een tip voor de mensen in de zaal.

De prinses onderscheidde zich onder meer met de oprichting van de stichting Lezen & Schrijven voor de strijd tegen laaggeletterdheid, en de 'Missing Chapter Foundation' dat kinderen een duidelijker stem wil geven bij maatschappelijke vraagstukken. "Iedereen telt", aldus Laurentien, die nog een handvol andere functies heeft. Ze ziet de erkenning overigens niet als figuurlijke kroon op haar werk. "Een kroon klinkt alsof ik ermee ophoud, maar er is nog zoveel te doen. Ik kijk altijd vooruit, niet achterom."

Vorig jaar wees De Dikke Blauwe het echtpaar Joop en Janine van den Ende nog aan als aanvoerders van de lijst met de honderd invloedrijkste spelers in de filantropie, waarbij het niet gaat om de hoeveelheid uitgegeven geld maar om het rolmodel dat wordt gespeeld bij maatschappelijke vrijgevigheid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: