BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Laurentien wil meer gebruik van Doggybag in Nederland

Dinsdag 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Duizenden basisscholen in Nederland lezen uit het nieuwe boek ‘De wereld van Voedsel.’ Voor een groep leerlingen van scholen uit Baarn en Amersfoort was het een bijzondere ochtend. Zij werden voorgelezen door prinses Laurentien op Kasteel Groeneveld.

Ook kinderen hebben ideeën over hoe de wereld schoner en eerlijker kan zijn. Prinses Laurentien ging na het voorlezen met kinderen in gesprek over duurzaamheid. Hier spraken zij over de Doggybag, een kartonnen bakje die restaurants kunnen aanbieden om overgebleven eten mee naar huis te nemen.

Het boek

Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres zijn 18 verhalen gebundeld in het rijk geïllustreerde boek ‘De wereld van Voedsel’, waarvoor kinderen van de basisschool alle tekeningen hebben gemaakt.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: