BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningin Máxima bij uitvaart van de Thaise koning

Koningin Máxima en vele andere royals waren donderdagmiddag aanwezig bij de uitvaart van koning Bhumibol. De Thaise koning overleed op 13 oktober 2016. Zeker 100.000 mensen hebben zich verzameld om de uitvaart van dichtbij te aanschouwen. Aan de ceremonie nemen duizenden geestelijken, militairen en anderen die voor de overheid werken deel.

De stoffelijke resten van de koning worden donderdagavond (lokale tijd) gecremeerd op een speciaal daarvoor gebouwde plek, niet ver van het koninklijk paleis. Er is tien maanden gewerkt aan het grotendeels houten bouwsel met een hoogte van 58 meter. De bouwkosten bedragen naar schatting omgerekend 75 miljoen euro.

Bhumibol is 70 jaar en 126 dagen koning van het Aziatische land geweest.

Bron: ANP