BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Britse hof meldt: Harry en Meghan gaan trouwen

Prins Harry trouwt voorjaar 2018 met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dat heeft Kensington Palace via Twitter laten weten. Harry, de jongste zoon van prins Charles en prinses Diana, heeft de koningin en andere leden van de koninklijke familie op de hoogte gebracht van het voorgenomen huwelijk.

De twee hebben zich begin november verloofd. Maandagmiddag is er een fotomoment op Kensington Palace, en maandagavond wordt er een interview uitgezonden op Britse televisie.

Koninklijke familie

Prins William en hertogin Catherine hebben gereageerd op het nieuws: ''Prins William, de oudere broer van Harry, en zijn vrouw Kate laten weten ook blij te zijn met het voorgenomen huwelijk. ,,Het was geweldig om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig zij en Harry samen zijn.''

Ook koningin Elizabeth en haar man Philip hebben verheugd gereageerd op de aangekondigde verloving van hun kleinzoon Harry. Ze zijn blij en wensen het stel alle geluk toe.

Ouders Meghan

De ouders van Meghan Markle zijn ,,ongelooflijk blij'' voor hun dochter en Harry. Dat laten ze weten in een officiële verklaring, verspreid door Kensington Palace.

,,Onze dochter is altijd een warme en liefhebbende vrouw geweest. Om haar verbintenis te zien met Harry, die diezelfde kwaliteiten deelt, betekent heel veel voor ons als ouders.'' Thomas Markle en Doria Ragland wensen het stel alvast een leven vol geluk.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: