BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De gigantische bruidstaart van Elizabeth en Philip

Afgelopen maandag vierden de Britse koningin Elizabeth en prins Philip hun zeventigste huwelijksdag. Een team van chefs van Le Cordon Blue hebben een replica van de adembenemende bruidstaart gemaakt.

Zelfs winnaar Hans van Heel Holland Bakt zou hier nog van kunnen leren. De details zijn ongelofelijk! De replica weegt, net zoals het origineel, ongeveer 227 kilo. De bruidstaart bestaat uit vier lagen fruitcake bedekt met glazuur, versierd met bloemen en handgemaakte details. Met behulp van verschillende zwart-wit foto’s van koningin Elizabeth werd deze taart gemaakt.

Onder leiding van hoofd patisserie Julie Walsh heeft een team van acht personen de klus van ruim 2,5 meter hoge cake geklaard. Het duurde enkele maanden om dit kunstwerk te maken.

Ingrediënten

Een grote taart vraagt natuurlijk ook om veel ingrediënten. Om tot het originele recept te komen moesten oude foto’s van de taart bestudeerd worden. De enorme creatie bevat 660 eieren, 27 kilo boter, 25 kilo suiker, 34 kilo bloem, 80 sinaasappels en citroenen, 136 kilo gedroogde noten en fruit, 15 liter Marine rum evenals 68 kilo marsepein en 50 kilo poedersuiker voor de icing.

Een geschenk

De bruidstaart zal nog tot volgende week in de Tea Salon Fortnum & Mason in Londen te zien zijn. Daarna zal de bovenste laag van de taart geschonken worden aan koningin Elizabeth en prins Philip terwijl de onderste drie naar gepensioneerden in het Royal Hospital Chelsea en andere goede doelen en verpleeghuizen worden gestuurd.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: