BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De week in foto's: Van bruiloft komt bruiloft?

Aan de vooravond van het 70-jarig huwelijk van koningin Elizabeth en prins Philip geeft het Britse hof een nieuwe foto van het platina paar vrij. Deze en meer mooie foto's van de afgelopen week op een rijtje.

Ook in Monaco begint de week feestelijk. De Grimaldi's vieren zondag in hun prinsdom de nationale feestdag. De bijna 3-jarige tweeling van prins Albert en prinses Charlène is net als vorig jaar van de partij.

Ook prinses Caroline (60) en dochter Charlotte Casiraghi (31) bekijken de feestelijkheden vanaf het balkon van het prinselijk paleis.

Maandag

In België is het de 'Voorleesweek' en wacht er op maandag een schone taak voor koning Filip. Deze leerlingen van basisschool De Boomhut in Kampenhout zijn de gelukkige luisteraars.

Koning Felipe en koningin Letizia ontvangen de Palestijnse president Abbas voor een lunch in het Koninklijk Paleis van Madrid.

Dinsdag

Een dag later geeft de Spaanse koningin acte de présence bij de uitreiking van de Queen Letizia Awards 2016-2017.

Koningin Paola (80) zien we niet veel meer in het openbaar. Dinsdag brengt ze samen met haar echtgenoot een bezoek aan de Belgische alarmcentrale van Touring als bedankje voor de snelle hulpverlening na haar ongelukkige val eind 2016 op vakantie in Zwitserland.

Woensdag

Heugelijk nieuws uit Japan: het Keizerlijk Hofagentschap maakt bekend dat prinses Mako (26) op 4 november 2018 in het huwelijksbootje stapt met haar verloofde Kei Komuro.

Prins William en hertogin Catherine zijn woensdag samen op pad in Birmingham. Ze brengen onder meer een bezoek aan Acme Whistles, de maker van het eerste politiefluitje.

De bewoners van woonwagencentrum Beukbergen in Zeist zijn blij verrast als koning Willem-Alexander woensdag bij hen op de stoep staat. Een fotomomentje als herinnering aan dit bezoek mag natuurlijk niet ontbreken.

Donderdag

Prinses Laurentien is voor een tweedaags bezoek in Japan. Samen met prinses Kiko bezoekt ze onder meer het monument dat het hypocentrum van de atoombomexplosie in Nagasaki markeert.

Kroonprinses Victoria van Zweden is donderdag op werkbezoek in het Duitse Leipzig. Smaakvol gekleed bezoekt ze het Helmholtz Centrum voor Milieuonderzoek en hoort ze meer over een van de projecten.

Vrijdag

Op de tweede dag van haar bezoek aan Japan is prinses Laurentien aanwezig bij de openingsceremonie van de Omotemonbashi brug van het eiland Dejima in Nagasaki. Samen met prins Akishino en zijn echtgenote Kiko verricht ze de opening.

De geruchten gaan al een tijdje, maar Britse media weten het nu zeker: de verloving tussen prins Harry en Meghan Markle is aanstaande. Als gevolg daarvan hebben de wedkantoren vrijdag alle weddenschappen wat betreft de verloving stilgelegd. Is er dan nu écht een koninklijke bruiloft op komst?

Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: