BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Koningin Máxima op pad in Groningen en Friesland

Koningin Máxima had dinsdag een drukke dag in het noorden van het land. Ze was eerst in Groningen voor de regionale start van het project ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal’. Vervolgens woonde Máxima in het ijsstadion Thialf in Heerenveen een regionale bijeenkomst van nlgroeit bij.

In de regen arriveerde koningin Máxima 's middags bij De Oosterpoort in Groningen. Daar tekenden negen partijen een convenant om het muziekonderwijs structureel te verankeren in het primair onderwijs in de stad. Voorafgaand aan de ondertekening had Máxima gesprekken met mensen uit de onderwijspraktijk. De koningin is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas.

In Heerenveen wachtte de koningin een bijeenkomst met ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Het evenement werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel en nlgroeit. Onder toeziend oog van Máxima bespraken groei-ondernemers met topondernemers de mogelijkheden in de regio om te groeien. De koningin deed zelf ook mee aan de rondetafelgesprekken.

Koningin Máxima verscheen dinsdag in een bekende outfit. De mantel met ster-ornamenten van Claes Iversen droeg ze ook tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president Macri en zijn echtgenote Juliana Awada, in maart 2017.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: