BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry: ‘We zitten niet met The Queen in een kamer met een schoolbord’

Prins Harry was de afgelopen week in Chicago voor de wereldconferentie van de Obama Foundation. Zowel deze stichting als prins Harry wil dat de wereld meer gaat luisteren naar wat jongeren te zeggen hebben. Tijdens de conferentie sprak prins Harry een uur over het ‘prins zijn’, zijn goede doelen, het leger en zijn moeder.

Je wordt geboren als prins, hoe is dat? In een gesprek tijdens de conferentie vertelt prins Harry openhartig over zijn zoektocht naar een manier om de rol van prins in te vullen.

Prins Harry over nieuwe generatie Britse royals

Prins Harry is beschermheer van zo’n vijftien goede doelen. Vorige generaties Britse royals waren soms betrokken bij honderden stichtingen. De prins legt in het gesprek uit hoe hij, William en Catherine de koninklijke taken op hun eigen manier vervullen. Zij willen minder organisaties ondersteunen maar actiever betrokken zijn bij het werk dat de goede doelen die zij wél steunen verrichten.

Inspiratie

Prins Harry vertelt hoe hij al zijn energie en inspiratie haalt uit het ontmoeten van jonge mensen: ‘De jongeren van deze wereld hebben van mij een optimist gemaakt.’ De prins vindt dat er vaker naar jongeren geluisterd moet worden: ‘Alles wat we moeten doen is het creëren van een platform zodat zij gehoord kunnen worden. Zij hebben de oplossingen voor sommige van de grootste problemen in de wereld.’

De band tussen Harry en The Obama’s

Al een aantal jaar onderhoudt prins Harry een warme band met Barack en Michelle Obama. In de afgelopen jaren hebben zij zich samen ingezet voor militairen en hun families. Daarbij waren The Obama’s twee jaar op rij te gast bij The Invictus Games, Harry’s sportevenement voor invalide geraakte militairen. 

Klik hier om het gehele gesprek te bekijken via het YouTube kanaal van de Obama Foundation.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: