BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning maakt Steltman officieel hofleverancier

Juwelier Steltman in Den Haag heeft officieel het predicaat hofleverancier gekregen. Dat vertelt eigenaar Fred Brom vol trots in De Telegraaf. De juwelier levert al sieraden aan zes generaties Oranjes.

Brom kreeg donderdag het nieuws dat koning Willem-Alexander de eretitel aan de winkel gaf. Met de nieuw verworven toevoeging viert Steltman de honderdste verjaardag.

Zaterdag in Blauw Bloed vertelt Fred Brom over de verschillende juwelen die Steltman Juwelier heeft gemaakt voor de koninklijke familie. Fred Brom maakte samen met Willem-Alexander de verlovingsring voor koningin Máxima.

Video: De unieke verlovingsring van Máxima

Predicaat

Bedrijven kunnen het predicaat hofleverancier ook pas krijgen als zij honderd jaar bestaan. Daarnaast moeten zij van onbesproken gedrag zijn en met regelmaat aan het Hof leveren. Op dit moment zijn er zo’n 450 Nederlandse bedrijven die de Koninklijke onderscheiding dragen.

De koninklijke juwelen

De antieke diademen, colliers en parures van koningin Máxima zijn al jaren in onderhoud bij Steltman. Ook prinses Beatrix, prinses Laurentien, prinses Margriet en de andere prinsessen dragen bij officiële gelegenheden sieraden die door de Haagse firma zijn geleverd of vervaardigd.

Video: de geheime symboliek van Máxima's armbanden

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: