BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning op verjaardagsvisite in Lelystad

Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag op verjaardagsvisite geweest in Lelystad. De gemeente viert dit jaar net als de koning zijn vijftigste verjaardag.

In het stadhuis woonde Willem-Alexander een feestelijke bijeenkomst bij waarvoor onder anderen de eerste officiële inwoners, de eerste boreling en het eerste bruidspaar waren uitgenodigd. Onder de genodigden waren ook bewoners van het werkeiland dat de voorloper was van Lelystad, waar in september 1967 de eerste huizen werden opgeleverd.

De koning bracht eerder op de middag een vooraf stilgehouden werkbezoek aan de Zuiderzee- en de Waterwijk. Hij nam onder meer een kijkje bij Ons Winkeltje dat onder het motto 'Met Inzet Lukt Alles' met tweedehandszaken geld inzamelt voor projecten in de wijk.

Ook voerde Willem-Alexander gesprekken met bewoners van het eerste uur, die hem in geuren en kleuren vertelden over de tijd waarin Lelystad op een paar straten na vooral een zandvlakte was en jongeren het moeilijk hadden omdat er niets te beleven viel.

Na het wijkbezoek ging Willem-Alexander naar het stadhuis, waar de schooljeugd onder zelfgemaakte vaandels de koning het welkom van een popster gaf. Burgemeester Ina Adema noemde het koninklijk bezoek 'de kroon' op de over het hele jaar uitgesmeerde feestelijkheden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: