BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Paola bedankt alarmcentrale na val

Koningin Paola en koning Albert van België hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de Belgische alarmcentrale van Touring als bedankje voor de snelle hulpverlening na haar ongelukkige val eind 2016 op vakantie in Zwitserland.

Bij de val liep Paola, de moeder van de huidige Belgische koning Filip, een wervelfractuur op. De Belgische variant van de ANWB zorgde ervoor dat ze zo snel mogelijk terug naar België gebracht werd en zo tijdens de jaarwisseling bij haar familie was.

Touring behandelt jaarlijks zo'n 120.000 hulpverleningsverzoeken in het buitenland, waarvan een derde medische contacten en twee derde verzoeken van technische aard. Koning Albert heeft een speciale band met Touring. Zo was hij 20 jaar lang erevoorzitter en heeft hij het gebouw op de Wetstraat bij de opening ingehuldigd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: