BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima reikt oeuvreprijs aan Geert Mak uit

Schrijver en historicus Geert Mak heeft maandag uit handen van koningin Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs ontvangen. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. Daarvan is de helft het startkapitaal voor een cultuurfonds op naam.

Mak wil met het Geert Mak Fonds historici en schrijvers van onder meer biografieën ondersteunen in hun onderzoek voor nieuw werk. "Veel musici, hoe getalenteerd ook, moeten krabbelen en schnabbelen om het hoofd ook maar enigszins boven water te houden", aldus Mak. "Datzelfde geldt voor veel auteurs. Ik heb, wat dat betreft, ongelofelijk veel geluk gehad, ook nu weer. Maar veel van mijn collega’s trekken het maar net, ondanks hun faam en talent."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: