BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima verrast leerlingen Hofstad Lyceum

De komst van koningin Máxima was woensdagmorgen een grote verrassing voor de leerlingen van het Hofstad Lyceum in Den Haag. Máxima bracht een werkbezoek aan de school om kennis te maken met de activiteiten van de zogenoemde Gender & Sexuality Alliance (GSA). Dat is een groep van scholieren die zich inzet voor mensen met een andere geaardheid en zorgt dat dit op school bespreekbaar is.

Koningin Máxima beleefde een leerzame ochtend waarin uit de doeken werd gedaan hoe op 900 scholen in Nederland en het Caribisch gebied anders geaarde leerlingen worden gesteund, hoe ze zelf allianties vormen en acties voeren zoals op Paarse Vrijdag. "Daaraan heeft zelfs uw dochter prinses Amalia deelgenomen", wist COC-voorzitter Tanja Ineke. De koning had dat verteld toen hij vorig jaar haar jubilerende organisatie bezocht.

De school van Amalia won vorig jaar ook de fotowedstrijd die aan Paarse Vrijdag was verbonden omdat het Haagse Sorghvliet Gymnasium de meeste in het paars geklede scholieren en leraren wist vast te leggen. Paarse Vrijdag (8 december) is bedoeld om solidariteit te tonen met anders geaarde leerlingen en wordt door scholieren ook wel gebruikt als uitgelezen kans om uit de kast te komen, zo hoorde koningin Máxima.

Máxima voerde gesprekken met leerlingen en docenten en met vertegenwoordigers van het COC over nut en noodzaak van een groep als GSA die homoseksualiteit en het hebben van een andere geaardheid bespreekbaar maakt, er waar nodig voorlichting over geeft en pesten tegengaat.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: