BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pieter-Christiaan: ‘We moeten voor onze vrijheid staan’

Woensdagavond werd in Hotel van Oranje het Engelandvaarders Gala gehouden. Hier werd, onder het genot van een hapje en een drankje, geld ingezameld voor een campagne om jongeren meer te leren over de verhalen van de Engelandvaarders. Ook prins Pieter-Christiaan en Engelandvaarder Eddy Jonker (97) vinden dat de jeugd iets kan leren van de oorlogshelden.

Het doel van de campagne van Museum Engelandvaarders en Stichting Educatieve Theaterprojecten is om jongeren tegen een sterk gereduceerde prijs de musical en het museum te laten bezoeken.

Eddy Jonker

Oprichter van het Engelandvaarders Museum, RAF-piloot en Engelandvaarder Eddy Jonker (97) wil de nieuwe generatie de waarden meegeven die tijdens de Tweede Wereldoorlog belangrijk waren: initiatief, actie, moed en doorzetten.

Eddy Jonker heeft vele leden van de koninklijke familie mogen ontmoeten. Hij vertelde ons over zijn ontmoeting met koningin Wilhelmina en prins Bernhard.

Video: Eddy Jonker over ontmoeting Wilhelmina en Bernhard

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: