BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent slaat Koningsdag over

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie ontbreekt woensdag samen met zijn vrouw bij het traditionele Te Deum ter gelegenheid van Koningsdag. Prins Laurent en prinses Claire verschijnen niet in de St Michiels- en St Goedelekathedraal in Brussel waar de dankviering wordt gehouden, zo blijkt uit de agenda van het Belgische koningshuis.

Aanwezig zijn wel het emeritus-koningspaar Albert II en Paola en hun dochter prinses Astrid met haar echtgenoot prins Lorenz. Volgens traditie is de regerende koning niet bij het feest waar hij zelf wordt geëerd, en ook koningin Mathilde is er volgens datzelfde gebruik niet bij.

Het vierkoppige koninklijke gezelschap gaat na de kathedraal naar het Paleis der Natie voor een samenkomst over het thema 'Toegankelijkheid van het onderwijs, een troef voor de jeugd'. Deze bijeenkomst ter opluistering van Koningsdag - vroeger ook wel Dag van de Dynastie genoemd - wordt georganiseerd door de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de Senaat en de Federale regering.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: