BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William overhandigt verlanglijstje George aan kerstman

Prins William heeft donderdag een handgeschreven verlanglijstje van prins George aan de kerstman in Finland overhandigd. De kleine prins wil dit jaar maar één ding onder de boom.

De 4-jarige George vraagt de kerstman om een politieauto. Op foto's is de brief van George in grote letters te lezen. Het prinsje heeft omcirkeld dat hij dit jaar aardig in plaats van ondeugend is geweest. Helemaal onderaan staat zijn naam, de eerste keer dat we de 'handtekening' van de toekomstige koning zien.

'Ik moest dit briefje aan je geven', zei William volgens Britse media tegen de kerstman. 'Hij heeft niet veel wensen, dus ik denk dat één cadeau wel moet lukken', grapte hij. Prins William voegde daar nog aan toe dat George inderdaad heel braaf is geweest.

Op een traditionele feestmarkt in het centrum van Helsinki genoot William van de ontmoeting met de kerstman en de Finse bewoners. De hertog van Cambridge is in zijn eentje afgereisd naar het hoge noorden. Aanleiding voor het tweedaagse bezoek is de viering van honderd jaar onafhankelijkheid van Finland.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: