BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix schenkt De Horsten aan Willem-Alexander

Prinses Beatrix heeft het overgrote deel van haar grondbezit, landgoed De Horsten in Wassenaar en Voorschoten, begin deze maand aan koning Willem-Alexander geschonken. Dat blijkt uit de schenkingsakte uit het Kadaster, die de NOS opvroeg. Het landgoed is sinds 1845 in bezit van de koninklijke familie en is ruim 400 hectare groot, zo'n 800 voetbalvelden. Er staan 21 adressen op geregistreerd.

Voormalig koningin Juliana en prinses Beatrix erfden het landgoed van hun moeder, Willem-Alexander krijgt het van zijn moeder bij leven. Prinses Beatrix en koning Willem-Alexander hoeven geen belasting te betalen over de schenking. Volgens de grondwet zijn ze allebei vrijgesteld van het betalen van erf- en schenkbelasting.

Of Beatrix ook iets aan prins Constantijn geschonken heeft, is niet duidelijk. Beatrix bezit onder andere nog kasteel Drakensteyn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: