BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning ontslaat chef hofhouding wegens wangedrag

De Thaise koning heeft het hoofd van de koninklijke hofhouding de laan uitgestuurd vanwege "extreem kwaadaardig gedrag". Die zou uit naam van de Thaise monarchie valsheid in geschrifte hebben gepleegd en de belasting hebben ontdoken.

Het ontslag is een nieuwe stap in de schoonmaakoperatie waar de nieuwe koning Maha Vajiralongkorn mee bezig is. Hij wil het paleis reorganiseren, inclusief de manier waarop de financiën worden gerund. Onderdeel is het wegsturen van functionarissen die zich niet gedragen zoals van hun functie verwacht mag worden. In februari moest ook al een topmedewerker van het paleis vertrekken wegens "extreem kwaadaardig gedrag".

Maha Vajiralongkorn is de opvolger van de in oktober vorig jaar overleden koning Bhumibol.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: