BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Frans Hoogendoorn over trouwjurk van prinses Anita

Al meer dan 40 jaar is de Haagse couturier Frans Hoogendoorn een begrip in binnen- en buitenland. Als eerbetoon wijdt het Gemeente Museum Den Haag een tentoonstelling aan deze couturier en toont vele hoogtepunten uit zijn oeuvre. Een daarvan is de trouwjurk van prinses Anita.

Op 25 augustus 2005 trouwde Anita met prins Pieter-Christiaan. Zij droeg een crème witte bruidsjurk met een tube van satijn, een sluier met kant en een sleep van drieënhalve meter.

Tickets voor de tentoonstelling zijn hier te bestellen. Hij is tot en met 18 februari 2018 te zien in het Gemeente Museum Den Haag.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: