BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Harry en Meghan over de blind date, het aanzoek en Diana

In een interview met de BBC hebben Meghan en prins Harry openhartig vertelt over hun relatie. Het stel spreekt onder andere over de blind date, het aanzoek en de ontmoetingen met familie. In bovenstaande video vertellen Harry en Meghan over het aanzoek.

Het aanzoek

Prins Harry deed thuis, in Nottingham Cottage, het aanzoek. Het stel was een avond thuis samen kip aan het braden. 'Zoet, natuurlijk en heel romantisch', zo noemde Meghan het aanzoek van prins Harry. Ze liet hem nauwelijks uitspreken: 'Mag ik nu ja zeggen?'

Video: De blind date

Meghan en Harry vertellen in het interview dat ze elkaar hebben ontmoet tijdens een blind date. Een wederzijdse vriendin van het stel kwam met het idee. Harry vertelt dat hij nog nooit naar de serie 'Suits' had gekeken en ook Meghan wist vrijwel niets over de prins. Na de eerste date werden er direct nieuwe afspraken gemaakt. Het tweetal leerde elkaar na hun ontmoeting goed kennen tijdens een vijfdaagse vakantie in Botswana. “We waren daar los van iedereen en alles. Dat was heel goed om elkaar beter te leren kennen”, aldus Harry.

Video: De ring en prinses Diana

De Britse prins Harry mist zijn moeder Diana nu hij officieel verloofd is met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. “Ze zou zonder enige twijfel dolgelukkig zijn als ze Meghan kon leren kennen”, stelde Harry. “Op dit soort momenten mis ik haar heel erg, omdat ik mijn geluk niet met haar kan delen.” Diana overleed in 1997 door een auto-ongeluk in Parijs. De verlovingsring die Harry aan Markle gaf, bevat juwelen van zijn moeder die hij na haar dood kreeg.

De relatie

Markle was niet gewend aan alle aandacht waarmee haar relatie met prins Harry gepaard gaat, vertelde zij tijdens het interview. “Ik maakte als actrice niet echt deel uit van de tabloid-cultuur”, stelde Markle. “Ik had een redelijk rustig leven, kon mij volledig op mijn werk focussen.” Dat veranderde zodra duidelijk werd dat zij en Harry een relatie hadden. “Ik nam mij voor vooral niet te veel te lezen, en ons vooral te concentreren op onze relatie. Ik ben trots op wie ik ben, en ik ben trots op wie wij zijn als een koppel. Daar gaat het om.”

De prins weet zeker dat Meghan het prima gaat doen. En hij steunt haar waar hij kan. 'We zijn een geweldig team. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik heb heel veel vertrouwen in ons. Zij kiest voor mij en ik voor haar. We gaan dit samen aan.''

De familie

''William en Catherine zijn een grote steun voor ons geweest. Ook mijn vader, met wie het meteen klikte, is geweldig'', aldus Harry. Ook Meghan Markle's familie is blij met de verloving. 'Natuurlijk waren mijn ouders en vrienden in het begin wel sceptisch, maar nu ze zien hoe gelukkig ik ben zijn zij dat ook', vertelt Meghan.

Bekijk hieronder het gehele interview via YouTube (zonder ondertiteling)

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: