BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koning bij viering 500 jaar Reformatie

De Protestantse Kerk in Nederland stond dinsdagavond met een landelijke viering in Utrecht stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme in Nederland. Ook Koning Willem-Alexander was aanwezig.

Aanleiding voor de viering in de Domkerk is dat het vijfhonderd jaar geleden is dat Maarten Luther met zijn 95 stellingen kwam, wat leidde tot de Reformatie en daarmee de oorsprong van het protestantisme. Ook vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen wonen de landelijke viering bij.

Luther zou op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen de praktijk van de katholieke kerk op de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg hebben gespijkerd. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eerder dit jaar in de beroemde Slotkerk. Tijdens het werkbezoek aan onder meer de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stond het koningspaar in februari stil bij vijfhonderd jaar Reformatie.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken de Slotkerk van Wittenberg (februari 2017)

Wilt u meer weten over de invloeden van de reformatie op de vorstenhuizen? Klik hier!

Zaterdagavond in Blauw Bloed meer over de viering van 500 jaar Reformatie.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: