BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
WaterSpaarders Dag 2017: Prinses Laurentien houdt de aarde hoog

Video: Laurentien laat zich van sportieve kant zien

Geen trendy jurk of hippe pantalon, maar een sportieve outfit met petje. Dat trekt prinses Laurentien uit de kast om de nieuwe uitdaging van WaterSpaarders aan te gaan.

Net als voorgaande jaren zet Laurentien zich ook dit jaar in voor de Nationale WaterSpaarders Dag. Onder het motto 'Samen houden we de aarde hoog' oefent Laurentien alvast om vijf minuten een bal hoog te houden.

Het thema was dit jaar een inkopper, aangezien de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) sinds 2017 ook samenwerkingspartner is van WaterSpaarders. Op 30 november vindt de vierde editie van het evenement plaats op trainingscomplex de Toekomst van Ajax.

Door korter te douchen, maximaal vijf minuten, besparen we al snel 32 liter warm water per douchebeurt. Als heel Nederland meedoet, scheelt dat jaarlijks net zoveel CO2-uitstoot als die van 760.000 auto’s op de weg.

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen, leerkrachten samen met onder meer het Wereld Natuur Fonds en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: