BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Leerlingen staan perplex door verrassingsbezoek Harry en Michelle Obama

De leerlingen van de Hyde Park Academy in Chicago stonden afgelopen dinsdag perplex toen plots prins Harry en Michelle Obama langskwamen op hun school. De Britse prins was de afgelopen week in Chicago voor de conferentie van de Obama Foundation. Zowel deze stichting als prins Harry willen dat de wereld meer gaat luisteren naar wat jongeren te zeggen hebben.

Knuffels en pizza

Prins Harry en Michelle Obama spraken een uur met leerlingen van de Hyde Park Academy. Michelle komt zelf uit Chicago en wil de leerlingen laten zien wat de toekomst kan bieden. Harry vertelt hoe belangrijk hij het vindt dat de mening van jongeren meer gehoord wordt. Achteraf nemen Harry en Michelle de tijd om met de leerlingen te knuffelen en te praten over onder andere de pizza’s in Chicago.

De band tussen Harry en The Obama’s

Al een aantal jaar onderhoudt prins Harry een warme band met Barack en Michelle Obama. In de afgelopen jaren hebben zij zich samen ingezet voor militairen en hun families. Daarbij waren The Obama’s twee jaar op rij te gast bij The Invictus Games, Harry’s sportevenement voor invalide geraakte militairen.  

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: