BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima laat vluchtelingen stralen tijdens werkbezoek

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de Refugee Company in Amsterdam. Deze sociale onderneming ondersteunt nieuwkomers in Nederland bij het opdoen van werkervaring, met als doel een betaalde baan te vinden of een eigen bedrijf op te zetten.

De vluchtelingen waren niet op de hoogte van Máxima's komst en dus was de verrassing groot. De blijde gezichten spraken boekdelen en voor sommigen kwam een droom uit!

Koningin Máxima maakte tijdens haar bezoek een rondgang langs verschillende projecten. Ze bezocht onder meer een atelier, waar handgemaakte textielproducten en kleding worden geproduceerd.

Ook nam ze een kijkje in een restaurant en bar waar nieuwkomers worden klaargestoomd tot kok, bedieningsmedewerker of barista.

Koningin Máxima sprak verder met medewerkers van Refugee Company over de opzet van de organisatie. Refugee Company is gevestigd in de voormalige Bijlmerbajes en wordt ondersteund door het Oranje Fonds.

Zaterdag in Blauw Bloed zie je meer beelden van dit bijzonder leuke werkbezoek!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: