BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vijf peetouders voor prins Gabriel

Prinses Madeleine krijgt er weer een petekind bij. Ze wordt peettante van prins Gabriel, het zoontje van haar broer Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De in augustus geboren Gabriel wordt vrijdag gedoopt.

Naast prinses Madeleine is ook de zus van Sofia, Sara Hellqvist, peettante van Gabriel. Het Zweedse hof maakte donderdag tevens bekend dat twee goede vrienden van het prinselijk paar, Oscar Kylberg en Carolina Pihl, en Thomas de Toledo Sommerlath, een neef van Carl Philip, peetoom of -tante worden.

De doopplechtigheid vindt plaats in de paleiskapel van de koninklijke residentie Drottningholm. Daar werd vorig jaar september ook zijn oudere broer prins Alexander gedoopt. Gabriel is het zesde kleinkind van de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia.

Prinses Madeleine is ook peettante van prins Oscar, het zoontje van haar zus Victoria. Madeleine verwacht in maart 2018 haar derde kindje.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: