BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William: pak illegale dierenhandel samen aan

Prins William heeft er donderdagavond voor gepleit harder op te treden tegen de illegale dierenhandel. Hij deed dit tijdens een galadiner van Tusk, een organisatie die zich inzet voor het beschermen van de Afrikaanse flora en fauna.

De zoon van prins Charles is al twaalf jaar ambassadeur van de organisatie. Hij prees recente afspraken die het Verenigd Koninkrijk en China hebben gemaakt om de handel in ivoor terug te dringen.

Maar tegelijkertijd baart het teruglopen van het aantal leeuwen en tijgers de Britse prins zorgen. "Illegale dierenhandel is barbaars", stelde hij. "Het vernietigt gemeenschappen en draagt bij aan de georganiseerde misdaad." De internationale gemeenschap moet gezamenlijk optreden in het bestrijden van deze praktijken, aldus de kleinzoon van koningin Elizabeth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: