BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse hof deelt nieuwe foto prins Gabriel

Precies een maand voor de doop van prins Gabriel deelt het Zweedse hof een nieuwe foto van het zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia.

Het Zweedse hof maakt tevens meer bekend over de doop op vrijdag 1 december. De doopplechtigheid vindt om 12.00 uur plaats in de kapel van paleis Drottningholm in Stockholm. Na de doopdienst is er een receptie voor genodigden en aansluitend een lunch.

Prins Gabriel zal gedoopt worden met water uit een bron op het Zweedse eiland Öland. Gabriel zal dezelfde doopjurk dragen als zijn oudere broertje Alexander en als zijn neefjes en nichtjes. De doopjurk is al vele generaties in de koninklijke familie.

Prins Gabriel Carl Walther is geboren op 31 augustus 2017 in het Danderyd Ziekenhuis.

Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: