BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Pracht en praal bij Nobelprijzen in Zweden

Koning Carl Gustaf heeft maandagmiddag in het Concertgebouw van Stockholm de Nobelprijzen 2017 uitgereikt. Hij werd bij de plechtigheid vergezeld door zijn hele gezin. Zoals ieder jaar stralen de vrouwelijke royals op deze avond in de mooiste japonnen en juwelen.

De koning reikte Nobelprijzen uit voor natuurkunde, scheikunde, geneeskunde, literatuur economie.  Het Nobelfeest in Stockholm ging zondagavond verder in het stadhuis van Stockholm, met een galabanket waaraan ook de hele koninklijke familie deelnam.

De tiara's

Koningin Silvia kiest voor de gelegenheid voor de Negentand-tiara. Het is een juweel met diamanten. Kroonprinses Victoria draagt de Kokoshnik tiara met aquamarijnen die perfect past bij haar lichtblauwe japon. Prinses Sofia laat de smaragden in haar huwelijkstiara speciaal voor de gelegenheid vervangen door parels. Madeleine kiest ervoor om flink uit te pakken. Ze draagt de amethisten parure: de tiara, het collier en de oorhangers.