BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Prinses Amalia 14 jaar

Prinses Amalia is donderdag jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert haar veertiende verjaardag.

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine verzorgt donderdagmiddag een besloten concert ter gelegenheid van Amalia's verjaardag. Het zogenoemde Prinses van Oranje Concert wordt gegeven in de Gothische zaal van het voormalige koninklijk paleis Kneuterdijk, nu het gebouw van de Raad van State.

Voor Amalia zelf is het donderdag een gewone schooldag. Ze zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en is bezig met haar derde jaar. Voor komend schooljaar maakt ze een profielkeuze.

Tijdens het interview dat haar vader Willem-Alexander in april gaf rond zijn vijftigste verjaardag sprak hij over zijn oudste dochter. Zij moet zichzelf leren kennen, zei de koning. "Daarom zeg ik ook tegen Amalia: ken je eigen grenzen. Ga daar overheen. Maak fouten, dat heb ik ook gedaan, veel."

Amalia kreeg op 30 april 2013 tijdens de troonswisseling de titel Prinses van Oranje. De titel is voorbehouden aan de troonopvolger.

Voor het eerst naar school, 10 december 2007.
Portretfoto in Wassenaar, najaar 2014.
Vakantie in Lech, 12 februari 2005.
Foto ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander, 18 april 2017.
Het gezin viert de kerst in Argentinië, 23 december 2012.
Prinses Amalia met haar vader tijdens een fotosessie in de tuin van Landgoed de Horsten in Wassenaar, 5 juli 2010.
Portretfoto tijdens het najaar van 2016.
Prinses Amalia hand in hand met prinses Alexia die voor het eerst naar school gaat, 29 juni 2009.
Prinses Amalia viert haar eerste verjaardag, 7 december 2004.
Tijdens de jaarlijkse vakantie in Lech, 23 februari 2015.
Amalia tijdens kerstvakantie in Argentinië, december 2008.
Amalia stapt samen met haar moeder Máxima op Amsterdam Centraal Station in de koninklijke trein richting Lech, 15 februari 2013.
Amalia met haar oma Beatrix bij de Europese Kampioenschappen Dressuur in Rotterdam, 21 augustus 2011
Amalia bij de doop van gravin Leonore, 8 oktober 2006.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: