BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Obama vertelt Harry over risico's van internet

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft in een interview met prins Harry gewaarschuwd voor de risico's van het internet. "Mensen kunnen ingekapseld raken in informatie die hun vooroordelen versterkt'', stelde hij in het interview met de Britse prins op BBC Radio 4. De politicus riep luisteraars op ook offline contact met mensen te blijven zoeken.

Obama noemde internet een goede plek om gelijkgestemden te ontmoeten, maar waarschuwde dat online ,,alles wordt gesimplificeerd''. ,,Als je mensen persoonlijk spreekt, ontdek je dat ze complex zijn.'' Obama zei jongeren op het hart te willen drukken dat een hashtag onvoldoende is om de wereld te veranderen.

De oud-president stelde dat mensen ook dingen gemeen kunnen hebben met personen waarmee ze het politiek oneens lijken te zijn. "Misschien ben je voor hetzelfde sportteam'', opperde hij. Obama gaf luisteraars nog een andere reden om 'offline' nieuwe contacten te leggen: het is voor mensen lastiger om zich ,,vervelend en wreed'' te gedragen als ze niet anoniem zijn, concludeerde hij.

Klik hier om het gehele interview te beluisteren.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: