BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry wordt kapitein-generaal mariniers

Prins Harry is vanaf dinsdag kapitein-generaal van de Royal Marines, de mariniers van de Britse strijdkrachten. Hij neemt deze ceremoniële functie over van zijn grootvader prins Philip.

In aanwezigheid van Harry ontving de echtgenoot van koningin Elizabeth op Buckingham Palace de oude en de nieuwe commandant-generaal, de hoogste leidinggevende van het korps mariniers. Dat was tevens zijn laatste daad als Captain General Royal Marines.

Prins Philip was sinds de dag dat Elizabeth tot koningin werd gekroond, 2 juni 1953, kapitein-generaal van de mariniers: 64 jaar lang. Zelf diende hij bij de Britse koninklijke marine, en kreeg onderscheidingen voor zijn moedige gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij nam toentertijd de titel over van koning George VI, de vader van koningin Elizabeth.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: