BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Van Vollenhoven reikt 15 miljoenste zwemdiploma uit

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft donderdag het 15 miljoenste Nationale Zwemdiploma uitgereikt in zwemcomplex Merwestein in Nieuwegein. De gelukkige bezitter van dit diploma is de zevenjarige Eline.

Aansluitend presenteerde de Nationale Raad voor Zwemveiligheid een nieuw nationaal zwemdiploma. Pieter van Vollenhoven kreeg het eerste exemplaar van het C-diploma met zijn naam erop. "Maar het is niet echt, hoor!", werd hem bij de overhandiging verteld. Daarvoor moet hij eerst de verplichte zwemproef afleggen.

In een korte toespraak vertelde Van Vollenhoven dat hij door zijn ouders verplicht werd om te leren zwemmen. "Net als ik piano moest spelen." Van het afzwemmen herinnerde hij zich alleen een koud buitenbad in Bergen, maar hij was zijn ouders wel dankbaar. Het kwam later ook van pas bij zijn duikhobby.

"Een diploma zorgt voor zelfvertrouwen", aldus Van Vollenhoven, die vindt dat het behalen van een zwemdiploma in Nederland voor ieder kind verplicht zou moeten zijn. Pieter van Vollenhoven reikte in 1995 ook het vijf miljoenste zwemdiploma uit. In Nieuwegein werd hij herenigd met het meisje dat toen het waardevolle papiertje in ontvangst nam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: