BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Grappig moment met Beatrix tijdens gala Noorwegen

In 2017 werden zowel koning Harald als koningin Sonja van Noorwegen tachtig jaar. Zij vierden het met een gala waar ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Mabel bij aanwezig waren. Anders dan bij vele andere koningshuizen heeft de Noorse koninklijke familie ervoor gekozen om camera's toe te laten tijdens het feest. De beelden, die nu via NRK TV naar buiten komen, tonen een zeer grappig moment met prinses Beatrix.

De kleinkinderen van het koningspaar lopen rond tijdens het gala en stellen de aanwezigen wat vragen. Ook prinses Beatrix is aan de beurt en krijgt een compliment van Leah, de dochter van prinses Märtha Louise: 'U ziet er geweldig uit vanavond! Heeft u het naar uw zin?'. De gasten schieten in de lach.

Royal Reporter Rick Evers plaatste het fragment op Twitter en YouTube.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: