BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Prinses Margarita over sieradententoonstelling

De behoefte van de mens om zich te versieren, bestaat overal in de wereld en is al zo oud als de mens zelf. Prinses Margarita heeft dinsdagavond de tentoonstelling ‘Sieraden - Makers & Dragers’ in Museum Volkenkunde geopend op een feestelijk wijze.

De tentoonstelling 'Sieraden - Makers & Dragers' is de grootste verzameling sieraden ooit in Nederland. Meer dan 1000 sieraden komen uit het Volken Museum, het Afrika Museum, het Tropenmuseum en Wereldmuseum Rotterdam en zijn daarnaast aangevuld met hedendaagse sieraden van ontwerpers uit de hele wereld. Van verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika tot sieraden gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië.

Prinses Margarita is de oudste dochter en het tweede kind van prinses Irene en Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Al jarenlang heeft Margarita een passie voor het ontwerpen van sieraden. In 2017 kwam zij met een uitbreiding van haar juwelencollectie 'Leaves'.

De tentoonstelling is tot en met 3 juni 2018 te zien in Museum Volkenkunde in Leiden. Wilt u de tentoonstelling bezoeken? Klik hier voor meer info.

 

 

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: