BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bernhard: 'Hollandse 100 wordt super spectaculair'

Prins Bernhard heeft donderdag trainingsmeters gemaakt voor zijn Hollandse 100, het sportieve evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Tijdens een korte persconferentie vooraf vertelt de prins dat de Hollandse 100 dit jaar een groot feest zal worden. De vierde editie vindt plaats in Thialf met optredens van DJ's.

Op de Coolste Baan in het Olympisch Stadion in Amsterdam werd ter gelegenheid van de komende editie alvast een schaatstraining georganiseerd. Ook prinses Annette, de echtgenote van Bernhard, bond de schaatsen onder.

De Hollandse 100 vindt dit jaar voor het eerst plaats in Friesland. Het schaatsonderdeel vindt op zondag 18 maart plaats in Thialf en gefietst wordt er door het wijdse Friese landschap. De eerste drie edities van De Hollandse 100 werden gehouden in Flevoland, in en rond Biddinghuizen.

Fusie

Op de ijsbaan kondigde Bernhard tegelijkertijd een fusie van zijn stichting Lymph&Co aan met het Van Vlissingen Lymfoom Fonds. Beide organisaties, allebei fondsen die zich bezighouden met onderzoek naar lymfklierkanker, gaan vanaf woensdag verder onder de naam Lymph&Co.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: