BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Blauw Bloed zoekt stagiairs!

Wij zijn op zoek naar stagiairs! We zoeken een redactiestagiair en een stagiair voor online vanaf 1 februari. Iets voor jou?

Redactie

Je werkzaamheden tijdens je stageperiode zijn het ondersteunen van de redactie van Blauw Bloed. Je helpt mee met het researchen van onderwerpen, het bedenken en uitzetten van geschikte sprekers en het zoeken van relevant beeldmateriaal. Daarnaast houd je de agenda's van de binnen- en buitenlandse koningshuizen bij en screen je diverse websites en tijdschriften op relevante artikelen.

Ook werk je mee aan de 'Koninklijk Nieuws’-items die worden uitgezonden aan het begin en aan het einde van de uitzending. Tijdens je stageperiode 'ruik' je aan de verschillende disciplines binnen de redactie. Je mag mee met het draaien van bijvoorbeeld koninklijke werkbezoeken, modereportages, geschiedenis-items en actuele exposities. Het opnameproces in studio en regie maak je van dichtbij mee.

Online

Check jij iedere minuut je Instagram en Facebook? Is het maken van online video’s je hobby én schrijf je hier in een handomdraai een pakkende, korte tekst bij? (Of ben je heel enthousiast over dit allemaal?) Dan zoeken wij jou! Naast de wekelijkse uitzending heeft Blauw Bloed een website en socials waar dagelijks actueel royaltynieuws met video’s en foto’s wordt gedeeld.

Als online stagiair ga je wekelijks als camjo op pad. Je reist door heel Nederland achter koningin Máxima, prinses Laurentien en vele andere leden van de koninklijke familie aan. Je maakt een opzet en interviewvragen, gaat draaien en monteert er direct een flitsende online video van. Tot slot schrijf je er een pakkende tekst bij om te zorgen dat je video een hit wordt op de socials! 

Op de redactie in Hilversum zit je boven op het laatste nieuws. Je houdt de app en andere online kanalen up-to-date. Op zaterdag ben je bij de live-uitzending om te presentatoren te voorzien van het laatste royaltynieuws én om te zorgen dat alle socials up-to-date zijn rondom de uitzending.

Reageren?

Mail je motivatie en CV naar Arjan Mitzer, stagebegeleider bij Blauw Bloed via [email protected] Vermeldt duidelijk op welke stage je wilt reageren.

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook