BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Prinses Eugenie en Jack Brooksbank verloofd

Prinses Eugenie en haar vriend Jack Brooksbank gaan trouwen. Haar vader prins Andrew heeft maandagochtend haar verloving bekendgemaakt.

"De hertog en hertogin van York zijn verheugd om de verloving van prinses Eugenie en Jack Brooksbank aan te kunnen kondigen", staat een in verklaring verspreid door Buckingham Palace. Eerder deze maand verloofden zij zich in Nicaragua.

De bruiloft vindt plaats in het najaar in de St. George's Chapel van Windsor, waar in mei ook de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle plaatsheeft. Het Britse koningshuis maakt later meer details over het feest bekend.

Ontmoeting

Eugenie (27) en Jack (31), een manager van een club in Londen, leerden elkaar in 2010 kennen in het Zwitserse skioord Verbier en kregen een relatie. Eind 2016 deden al even geruchten de ronde over een ophanden zijnde verloving maar die bleef uit. Afgelopen maand was het wel zover tijdens een vakantie in Nicaragua.

Toestemming Queen Elizabeth

Prinses Eugenie, de jongste dochter van prins Andrew, is momenteel achtste in lijn van troonopvolging en hoefde daarom koningin Elizabeth niet om toestemming te vragen voor haar huwelijk met Jack. Dat geldt alleen voor de bovenste zes op de lijst. Eugenie vervult ook geen taken namens het Britse koningshuis.

Besloten

Het huwelijk wordt naar verwachting ook niet voor het oog van het hele land gesloten. Volgens Britse media is het aannemelijk dat het een besloten ceremonie wordt, net als het huwelijk van Zara Philips, de dochter van prinses Anne, en Mike Tindall in 2011. Buckingham Palace maakt later meer details bekend over de trouwerij, die plaatsheeft in St. George's Chapel in Windsor.

Eugenie en Jack gaan vermoedelijk wonen in een van de woningen op Kensington Palace, waar ze buren worden van prins William en zijn vrouw Catherine en Harry en Meghan.

De ring

Maandagmiddag deelt het Britse hof op social media een aantal officiele verlovingsfoto's van het stel. Zij hebben maandagmiddag geposeerd in Buckingham Palace. Eugenie draagt een verlovingsring met een padparadscha saffier. De ring is vergelijkbaar met die van haar moeder Sarah Ferguson. Zij had een diamanten ring met een robijn.

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson, hertogin van York en ex van prins Andrew, heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat haar dochter prinses Eugenie gaat trouwen. "We houden van Jack en ik ben zo blij dat ik er een zoon, broer en beste vriend bij krijg", twittert 'Fergie' naast een serie foto's van het gelukkige paar. Volgens haar zullen de twee samen "pure harmonie" zijn.

Prins Andrew

Ook haar vader prins Andrew is dolblij voor zijn dochter en Jack. Hij geeft een korte reactie op het heugelijke nieuws:

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: